Privatumo politika

Bendra informacija

Ši privatumo politika nustato svetainės: https://bodlenses.com lankytojų ir kitų duomenų subjektų asmens duomenų tvarkymo sąlygas bei duomenų subjektų teisių įgyvendinimo tvarką. Asmens duomenis tvarko UAB „BRD Cells“, Įmonės Reg. Nr.126422682, buveinės adresas: Mokslininkų g. 6A, Vilnius, el.paštas: [email protected], (toliau -Valdytojas).                                  

Valdytojas gali bet kada peržiūrėti ir keisti privatumo politiką, todėl rekomenduojame įsitikinti, kad esate susipažinę su atnaujinta (įsigaliojančia) privatumo politikos versija. Atnaujintos (įsigaliojančios) privatumo politikos versijos paskelbimo data nurodyta šio tinklalapio viršuje.

Svetainės lankytojų ir kitų duomenų subjektų asmens duomenys tvarkomi vadovaujantis teisės aktais ir įgyvendinant atitinkamas technines ir organizacines priemones asmens duomenims apsaugoti.

Valdytojas asmens duomenis, kuriuos Jūs pateikiate arba kuriuos jis renka remdamasis Jūsų sutikimu, naudoja tik privatumo politikoje nurodytais tikslais ir neperduoda asmens duomenų tvarkyti kitiems asmenims, išskyrus šioje privatumo politikoje nurodytus atvejus. Įstatymų nustatytais atvejais Jūsų duomenys taip pat gali būti perduoti kompetentingoms institucijoms. Kiti atvejai, kada Jūsų asmens duomenys gali būti perduoti tretiesiems asmenims (Valdytojo partneriams, duomenų tvarkytojams ir kt.), nurodomi atskiruose privatumo politikos skyriuose.

Svetainėje yra naudojamos nuorodos į svetaines, kurios nepriklauso Valdytojui. Valdytojas nėra atsakingas už šių svetainių taikomas privatumo taisykles, todėl rekomenduojame būti atidiems ir perskaityti privatumo politiką, taikomą svetainei, į kurią esate nukreipti.

SVETAINĖS LANKYTOJŲ ASMENS DUOMENYS; SLAPUKŲ NAUDOJIMAS

Slapukai

Svetainėje naudojami slapukai. Tai yra nedideli tekstiniai failai, talpinami jūsų įrenginyje (pvz., stacionariame kompiuteryje, mobiliajame telefone, planšetėje), kai naršote svetainėje.

We need the cookies on the website to be able to do the following:

  • Užtikrinti tinkamą svetainės veikimą;
  • Užtikrinti optimalų svetainės veikimo greitį ir saugumą;
  • Sužinoti apie apsilankymus svetainėje ir atskiruose jos puslapiuose/skiltyse, analizuoti svetainės lankytojų srautus (apsilankymo datą ir laiką, konkrečias naudojamas naršykles, konkrečius naudojamų įrenginių tipus ir įrenginių ekranų dydžius) ir tokiu būdu nuolat tobulinti svetainę bei geriau patenkinti lankytojų poreikius. Valdytojo naudojamų slapukų specifikacijos pateiktos žemiau esančioje lentelėje.
SLAPUKO PAVADINIMASSLAPUKO FUNKCIJAGALIOJIMO LAIKAS
PHPSESIDNaudojamas svetainės funkcionalumui palaikyti
Iki naršymo sesijos pabaigos
_gaGoogle Analytics slapukas, naudojamas unikaliems vartotojams išskirti
2 metai
_gidGoogle Analytics slapukas, naudojamas unikaliems vartotojams išskirti.
24 valandos
_gatGoogle Analytics slapukas, skirtas rinkti ir saugoti informaciją apie vartotojų elgseną svetainėje
1 minutė
_gid_gat_gtag_UA_108748350_11 minutė

Apsilankę svetainėje galite sužinoti, kokie konkretūs slapukai buvo patalpinti jūsų įrenginyje, patikrinę savo naršyklės nustatymus. Jei naudojatės „Google Chrome“ naršykle, informaciją apie patalpintus slapukus galite peržiūrėti paspaudę mygtuką adreso laukelio kairėje. Tikslią informaciją apie trečiųjų šalių („YouTube“, „Facebook“, „LinkedIn“ ir kt.) naudojamų slapukų funkcijas ir trečiųjų šalių surinktus asmens duomenis galite rasti šių trečiųjų šalių privatumo politikose (pvz., „Google“ (įskaitant „YouTube“) privatumo politikoje, „Facebook“ slapukų politikoje, „LinkedIn“ privatumo politikoje) arba susisiekę su atitinkama trečiąja šalimi, siunčiančia slapukus.

Slapukai, patalpinti lankantis Valdytojo gerbėjų puslapiuose socialinių tinklų platformose

Valdytojas administruoja gerbėjų puslapį „Facebook“, „LinkedIn“ ir „Bod Lenses“ „Youtube“ kanale (toliau – Gerbėjų Puslapiai).

Kai lankotės Gerbėjų Puslapiuose, socialinių tinklų platformų administratoriai į jūsų įrenginį patalpins slapukus, o šie slapukai rinks jūsų asmeninius duomenis. Slapukai talpinami jūsų įrenginyje ne tik tuo atveju, jei esate registruotas atitinkamų socialinių tinklų platformų vartotojas, bet ir tuo atveju, jei neturite paskyros atitinkamose socialinių tinklų platformose. Valdytojas (UAB „BRD“) neturi prieigos prie surinktų asmens duomenų ir tik iš socialinių tinklų platformų administratorių gauna statistinę informaciją apie apsilankymus Gerbėjų Puslapiuose.

Norėdami gauti išsamią informaciją apie savo asmens duomenis, tvarkomus Gerbėjų Puslapių administravimo tikslais, susipažinkite su šiais dalykais:

• „LinkedIn“ privatumo politika arba susisiekite su „LinkedIn“ duomenų apsaugos specialistu (dėl „LinkedIn“ naudojamų asmens duomenų);

• „Google“ slapukų politika ir „Youtube“ privatumo ir saugumo centro nuostatomis (dėl „YouTube“ naudojamų asmens duomenų).

Galite apriboti arba blokuoti slapukus pakeisdami naršyklės nustatymus. Jei nenorite, kad svetainės į jūsų įrenginį talpintų slapukus, pakeiskite savo naršyklės nustatymus taip, kad būtumėte iš anksto įspėti apie slapukų talpinimą arba kad jūsų naršyklė blokuotų visus slapukus. Turėsite pakeisti kiekvieno įrenginio bei kiekvienos naršyklės nustatymus.

Jei užblokuosite arba apribosite slapukų naudojimą, jums gali nepavykti naudotis tam tikromis paslaugomis ar tam tikromis svetainės funkcijomis.

Išsamią informaciją apie slapukus ir jų veikimo principus bei nustatymus galite rasti internete adresu: http://www.allaboutcookies.org/

Komunikacijos įrankiai

Kad galėtų atsakyti į Jūsų užklausą ir išsaugoti susirašinėjimo įrodymus (siekiant teisėto intereso užtikrinimo bei suteikiant efektyvų bendravimą ir užkertant kelią ginčams dėl paslaugų teikimo asmenims), Valdytojas tvarko šią Jūsų pateiktą informaciją:

  • Jei užklausa siunčiama per kontaktinę formą, tvarkomi šie duomenys: vardas, pavardė, įmonės pavadinimas, el. pašto adresas, telefono numeris, šalis ir užklausos turinys. Jei nepateiksite minėtų duomenų, negalėsite su mumis susisiekti/pateikti savo užklausos per kontaktinę formą.
  • Jei užklausa siunčiama per tawk.to, tvarkomi šie duomenys: susirašinėjimo su Valdytojo atstovu turinys ir IP adresas, iš kurio vyksta susirašinėjimas.
  • Jei užklausa siunčiama svetainėje nurodytu el. pašto adresu, tvarkomi šie duomenys: vardas, pavardė, el. pašto adresas, el. pašto data ir laikas bei susirašinėjimo su Valdytojo atstovu turinys.

Kartu su prašymais pateikti asmens duomenys ir tolesnis Jūsų ir Valdytojo atstovo susirašinėjimas bus saugomi tiek, kiek bus būtina konkrečiai užduočiai atlikti ir Valdytojo teisių įgyvendinimui užtikrinti.

    Kai užklausa siunčiama per socialinių tinklų „Facebook“ ir „LinkedIn“ paskyrą, Jūsų pateikti asmens duomenys gali būti atskleisti šių socialinių tinklų valdytojams ir kitiems asmenims, su kuriais socialinių tinklų „Facebook“ ir „LinkedIn“ valdytojai dalinasi asmeninius duomenis. Norėdami gauti daugiau informacijos, susipažinkite su socialinių tinklų „Facebook“ ir „LinkedIn“ privatumo politikomis.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos privatumo politikos skiltyje „TEISIŲ NAUDOJIMOSI TVARKA“.

SAVITARNOS SVETAINĖS VARTOTOJŲ ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS

Kliento pageidavimu Valdytojas suteikia prieigą prie savitarnos svetainės (kliento skyriaus). Valdytojas savitarnos svetainės administravimo tikslais tvarko šiuos asmens duomenis: vardą, pavardę ir el. pašto adresą.

Savitarnos svetainės administravimo tikslais surinktus asmens duomenis Valdytojas saugo iki Jūsų paskyros ištrynimo arba 5 metus po paskutinio prisijungimo.

Savo savitarnos svetainės paskyrą galite ištrinti, pranešdami apie tai Valdytojui el. paštu: [email protected]. Jūsų paskyra bus ištrinta per 7 darbo dienas nuo tada, kai bus išsiųstas elektroninis laiškas, patvirtinantis jūsų prašymo gavimą, ir jūs elektroniniu paštu gausite pranešimą apie paskyros ištrynimą.

Naujienlaiškiai

Kiekvienas svetainės lankytojas gali užsiprenumeruoti naujienlaiškius apie Valdytojo prekes, akcijas ir renginius, svetainėje esančioje naujienlaiškio prenumeratos formoje įvesdamas savo elektroninio pašto adresą. Naujienlaiškio prenumeratoriaus elektroninio pašto adreso tvarkymo teisinis pagrindas yra prenumeratoriaus sutikimas gauti naujienlaiškius. Valdytojo naujienlaiškiai taip pat siunčiami Valdytojo prekių pirkėjams, remiantis Valdytojo teisėto intereso teisiniu pagrindu informuoti savo klientus apie akcijas ir panašias prekes ar paslaugas, išskyrus atvejus, kai klientas prieš įsigydamas prekes ar paslaugas ar vėliau, išreiškia nesutikimą, kad jo asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais. Tiesioginės rinkodaros tikslais tvarkomi šie klientų asmens duomenys: vardas, pavardė ir el. pašto adresas.

Tiesioginės rinkodaros tikslais tvarkomi asmens duomenys teikiami Valdytojo naudojamiems duomenų tvarkytojams, administruojantiems atitinkamas elektroninio pašto ir siunčiamų el. laiškų analizavimo programas.

Tiek naujienlaiškių prenumeratoriai, tiek kiti naujienlaiškių gavėjai, gali bet kada atsisakyti Valdytojo naujienlaiškių prenumeratos, paspausdami kiekviename naujienlaiškyje esančią nuorodą arba atsiųsdami atitinkamą prašymą el. paštu: [email protected] Jeigu sutikimas neatšaukiamas, asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslais tvarkomi 5 metus nuo kalendorinių metų, kuriais asmuo užsisakė naujienlaiškius ar paskutinį kartą įsigijo prekę, pabaigos.

Jūsų teisės, susijusios su Jūsų asmens duomenų tvarkymu, bus nurodytos privatumo politikos skiltyje „TEISIŲ NAUDOJIMOSI TVARKA“.

TELEFONO SKAMBUČIŲ REGISTRAVIMAS IR POKALBIŲ ĮRAŠYMAS

Siekdamas užtikrinti tinkamą paslaugų kokybę asmenų atžvilgiu ir išvengti ginčų, Valdytojas tvarko duomenis apie asmenų, kurie skambina klientų aptarnavimo telefono numeriu, skambučius (tiek įeinančius, tiek išeinančius skambučius, pvz., kai susisiekiama su skambinančiu asmeniu, kurio skambutis buvo praleistas), telefono numerį, pokalbio trukmę, laukimo laiką, skambučio tipą ir ryšį. Valdytojas taip pat įrašo telefoninius pokalbius. Telefoninis pokalbis įrašomas skambinančio asmens sutikimu, o kiti pokalbio duomenys renkami įgyvendinant teisėtą Valdytojo interesą efektyviai bendrauti ir išvengti ginčų, susijusių su aptarnavimu asmenų atžvilgiu. Duomenys saugomi 6 mėnesius nuo skambučio dienos.

Pokalbių telefonu duomenys perduodami tvarkytojams, kurie yra atsakingi už Valdytojui skambinančių asmenų telefoninių pokalbių administravimą ir telefoninių pokalbių įrašymą.

Jei nesutinkate su pokalbio telefonu įrašymu, prašome siųsti el. laišką adresu: [email protected] arba atvykti į Valdytojo buveinę.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos privatumo politikos skiltyje „TEISIŲ NAUDOJIMOSI TVARKA“.

VAIZDO STEBĖJIMAS

Vaizdo stebėjimas yra vykdomas Valdytojo teritorijoje ir patalpose: Mokslininkų g. 6A, Vilniuje. Vaizdo stebėjimas vykdomas siekiant užtikrinti Valdytojo turto ir darbuotojų saugumą. Vaizdo duomenų tvarkymo teisinis pagrindas yra Valdytojo teisėtas interesas užkirsti kelią bet kokiai žalai, kurią Valdytojas gali patirti atėmus turtą arba neužtikrinus darbuotojų saugumo.

Vaizdo kameromis stebimų patalpų durys turi būti su vaizdiniais ženklais, matomais prieš asmeniui patenkant į vaizdo stebėjimo zoną. Vaizdo duomenys teikiami duomenų tvarkytojui, t. y. saugos tarnybai; kilus įtarimams dėl nusikaltimo ar kitokio pažeidimo, duomenys gali būti teikiami ir teisėsaugos institucijoms. Vaizdo duomenys įrašomi ir saugomi 14 kalendorinių dienų. Jeigu kokius nors vaizdo duomenis teisėsaugos institucijos naudoja kaip įrodymą, šie duomenys saugomi tiek, kiek reikia tam tikslui, kuriam šie duomenys tvarkomi.

Jūsų teisės, susijusios su Jūsų asmens duomenų tvarkymu, nurodytos privatumo politikos skiltyje „TEISIŲ NAUDOJIMOSI TVARKA“.

BŪSIMŲ DARBUOTOJŲ ASMENS DUOMENYS

Valdytojas būsimų darbuotojų asmens duomenis tvarko tik darbuotojų atrankos ir įdarbinimo tikslais bei vadovaudamasis Valdytojo teisėtu interesu įvertinti kandidato tinkamumą atitinkamoms pareigoms.

Valdytojas kandidatų į darbuotojus asmens duomenis gauna tiesiogiai iš atitinkamo būsimo darbuotojo, kuris siunčia savo CV Valdytojui, taip pat iš įmonių, teikiančių Valdytojui darbuotojų atrankos paslaugas.

Be asmens, pageidaujančio dirbti Valdytojo įmonėje, pateiktų duomenų, Valdytojas gali rinkti ir kitais būdais tvarkyti kitus viešai prieinamus kandidato duomenis, t.y. ieškoti informacijos internete, tikrinti kandidato anketas socialinių tinklų platformose (pvz., „LinkedIn,“ „Facebook“, „Twitter“) ir kt. Valdytojas taip pat gali susisiekti su kandidato CV nurodytais buvusiais darbdaviais ir prašyti buvusių darbdavių pateikti informaciją apie kandidato kvalifikaciją, profesinius įgūdžius ir kompetencijas.

Kandidato pateiktus ir (arba) savarankiškai Valdytojo surinktus duomenis apie kandidatą Valdytojas saugo 6 mėnesius nuo atitinkamos darbuotojų atrankos procedūros pabaigos. Asmens duomenų saugojimo terminas pratęsiamas tik gavus kandidato sutikimą tvarkyti asmens duomenis. Jeigu sutikimas tvarkyti kandidato asmens duomenis pasibaigus 6 mėnesių terminui po atitinkamos darbuotojo atrankos procedūros negaunamas, tai, pasibaigus minėtam terminui, visi atitinkamo darbuotojo asmens duomenys (tiek kandidato pateikti duomenys, tiek Valdytojo surinkti duomenys) sunaikinami.

Jūsų teisės, susijusios su Jūsų asmens duomenų tvarkymu, nurodytos privatumo politikos skiltyje „TEISIŲ NAUDOJIMOSI TVARKA“.

TEISIŲ NAUDOJIMOSI TVARKA

Visi duomenų subjektai, kurių asmens duomenis tvarko Valdytojas, turi šias teises:

✓  Teisė susipažinti su Valdytojo tvarkomais asmens duomenimisTeisė susipažinti su asmens duomenimis ir teisė reikalauti ištaisyti netikslius asmens duomenis įgyvendinama siunčiant raštišką prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu: [email protected] (jeigu pateikiamas elektroniniu parašu pasirašytas prašymas). Prašyme susipažinti su savo asmens duomenimis nurodykite asmens duomenų, su kuriais norite susipažinti, kategorijas ir Reglamento 15 straipsnio 1 dalyje išvardytos informacijos rūšis, kurias norite gauti.
✓   Teisė reikalauti ištaisyti netikslius ar neišsamius asmens duomenisPrašyme suteikti prieigą  prie vaizdo duomenų turi  būti papildomai nurodyta, kuriose konkrečiose Valdytojo patalpose ir kada lankėtės. Teisė susipažinti su vaizdo duomenimis įgyvendinama atvykus į Valdytojo buveinę tam, kad būtų galima peržiūrėti atitinkamus vaizdo įrašus, arba gavus atitinkamų vaizdo įrašų kopiją išorinėje duomenų laikmenoje.
✓   Teisė į neteisėtai tvarkomų asmens duomenų pašalinimą

Šia teise galima pasinaudoti siunčiant raštišką prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu: [email protected] (jei pateikiamas elektroniniu parašu pasirašytas prašymas). Jeigu prašymas yra pagrįstas, Valdytojas ištrina duomenų subjekto duomenis per 30 dienų nuo prašymo gavimo.

✓   Teisė apriboti asmens duomenų tvarkymą, kol bus patikrintas asmens duomenų tvarkymo tikslas, ir nustatyta, ar duomenų subjekto, nesutinkančio, kad būtų tvarkomi asmens duomenys, interesai viršija Valdytojo interesus, taip pat tais atvejais, kai asmens duomenys tvarkomi neteisėtai, tačiau duomenų subjektas nesutinka, kad šie duomenys būtų ištrintiŠia teise galima pasinaudoti siunčiant raštišką prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu: [email protected] (jei pateikiamas elektroniniu parašu pasirašytas prašymas). Jeigu duomenų subjektas prašo apriboti tik kai kurių Valdytojo tvarkomų jo asmens duomenų tvarkymą, prašyme turi būti nurodytos asmens duomenų kategorijos, kurių tvarkymas turėtų būti apribotas. Jeigu prašymas  yra pagrįstas, asmens duomenų tvarkymas apribojamas per 5 darbo dienas nuo prašymo gavimo.
✓   Teisė į duomenų perkėlimąŠia teise galima pasinaudoti siunčiant prašymą raštu Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu: [email protected] (jei pateikiamas elektroniniu parašu pasirašytas prašymas). Jeigu duomenų subjektas prašo perduoti tik dalį Valdytojo tvarkomų asmens duomenų, prašyme turi būti nurodytos asmens duomenų kategorijos, dėl kurių prašoma suteikti teisę į duomenų perkėlimą. Jeigu prašymas yra pagrįstas, Valdytojas per 30 dienų nuo prašymo gavimo dienos pateikia Jums arba Jūsų nurodytam duomenų valdytojui Jūsų asmens duomenis kompiuterio nuskaitomu formatu (atsižvelgiant į Jūsų prašymą, siunčiami susisteminti asmens duomenys) el. paštu arba įrašytus į išorinę duomenų laikmeną).
✓   Teisė nesutikti, kad būtų tvarkomi asmens duomenysŠia teise galima pasinaudoti siunčiant raštišką prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu: [email protected] (jei pateikiamas elektroniniu parašu pasirašytas prašymas). Jeigu duomenų subjektas nesutinka, kad būtų tvarkomi jo asmens duomenys, bus vertinama, ar jo teisėtas interesas, dėl kurio jis nesutinka, kad būtų tvarkomi jo asmens duomenys, viršija teisėtą Valdytojo interesą, kuriais duomenų valdytojas pagrindžia Jūsų asmens duomenų tvarkymą.
✓   Teisė pateikti skundą kompetentingai priežiūros institucijaiŠia teise galima pasinaudoti pateikus skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai dėl bet kokių Valdytojo veiksmų, susijusių su Jūsų asmens duomenų tvarkymu.
    Tais atvejais, kai savo teises įgyvendinate pateikdami raštišką prašymą, išsiųsdami laišką paštu Valdytojo buveinės adresu, prie prašymo turi būti pridėta asmens dokumento (paso, Asmens tapatybės kortelės) kopija, patvirtinta notaro.